Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagstuk

ik moet 100s igaren kopen voor 100 euro
er zijn drie soorten een van 10 euro(x) een van 3(y) en een van 0.5(z)
dit heb ik
10x+3y+1/2z=100
x+y+z=100

-20x-6y+200=100-x-y

100=19x+5y

het antwoord weet ik ook al maar ik wil nog de werkwijze weten het antwoord is x=5 y=1 en z=94

stef
Overige TSO-BSO - woensdag 7 september 2005

Antwoord

Bedenk dat x,y en z geheel moeten zijn.
100=19x+5y, dus 5y=100-19x.
x=1: 5y=100-19=81 dan is y niet geheel.
x=2: 5y=100-38=62, idem.
Als je zo doorgaat kom je uit bij x=5 en dus y=1.
Als je dit stopt in x+y+z=100 krijg je z=94

hk
woensdag 7 september 2005

 Re: Vraagstuk 

©2001-2024 WisFaq