Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 40030 

Re: Lijnintegraal

Het is al wel wat duidelijker, maar ik kom er nog steeds niet uit.

Ik dacht dat: F(r)= y2-x2 ,
f(r(t)) is dan t2-t2 , dit lijkt mij niet de bedoeling, ik dacht er ook al aan om y=4x te stellen, maar dan komt het ook niet uit.

Wat doe ik fout?

Alvast bedankt

Xander
Student universiteit - donderdag 25 augustus 2005

Antwoord

Beste Xander,

In de algemene formule die ik je gaf is t de parameter. Hier is de opgave echter redelijk eenvoudig en kan je direct parametreren in x zelf.

Dus: y = 4x = dy = 4dx

De integraal is: òCF.dr = òC(y2,-x2).(dx,dy)

Werk het scalair product uit, substitueer y en bepaal de juiste grenzen.

mvg,
Tom

td
vrijdag 26 augustus 2005

 Re: Re: Lijnintegraal 

©2001-2024 WisFaq