Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 39968 

Re: Hoe los ik dit op?

ja sorry maar ik heb het verkeerde sommetje erbij gezet!!
wat ik heb uitgerekend is de afgeleide van
f(x)= arctan ( (3x-1)^3 )

dus de afgeleide hiervan is wel
f'(x) = ( 3(3x-1)^2 .3 )/ ( 1+(3x-1)^6 ) =0 alleen nu weet ik nog steeds niet hoe ik x moet uirekenen voor f'(x) = 0
volgens het antwoordenboekje is x= 1/3
alvast bedankt.
claudine

claudi
Student universiteit - zaterdag 20 augustus 2005

Antwoord

Claudine,
De afgeleide is nul als de teller nul is en de noemer voor die x-waarde niet nul. De teller is nul als 3x-1=0, dus x=1/3. Voor deze waarde is de noemer 1. Groetend,

kn
zaterdag 20 augustus 2005

©2001-2024 WisFaq