Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe los ik dit op?

Bepaal de waarden van x waarvoor de afgeleide van f(x)= ln(x/(x²+1)) nul is.
Ik heb de afgeleide opgelost(de stappen heb ik er niet bij gezet):
f'(x) = ( 3(3x-1)2·3 )/ ( 1+(3x-1)6) =0
x=?
Alleen ik weet niet hoe ik in dit geval x moet uitrekenen voor f'(x) = 0
Ik zou het erg op prijs stellen als iemand me hierbij kan helpen. hardstikke bedankt.

claudi
Student universiteit - zaterdag 20 augustus 2005

Antwoord

Claudine,
Ik denk dat jouw afgeleide niet correct is.
f(x)=ln x-ln(x2+1).
Dus f'(x)=1/x-2x/(x2+1)=(1-x2)/(x(x2+1)).
f(x) is gedefinieerd voor x0.
Nu moet het wel lukken.
Groetend,

kn
zaterdag 20 augustus 2005

 Re: Hoe los ik dit op? 

©2001-2024 WisFaq