\require{AMSmath} Vergelijking oplossen Hoe los ik deze vergelijking op? Volgens mij is het niet zo ingewikkeld, maar ik kom er even niet uit en zit me suf te piekeren.cosx + 2cos3x = 0Alvast bedankt Hermen Student universiteit - woensdag 17 augustus 2005 Antwoord Hallo,Je kan gebruiken dat cos(3x) = 4cos3x - 3cosx We krijgen:cosx + 2cos(3x) = 0cosx + 2(4cos3x - 3cosx) = 0cosx + 8cos3x - 6cosx = 0cosx(1 + 8cos2x - 6) = 0cosx(8cos2x-5) = 0Nu is het netjes ontbonden en kan je beide factoren gelijkstellen aan 0 en oplossen mvg,Tom td woensdag 17 augustus 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los ik deze vergelijking op? Volgens mij is het niet zo ingewikkeld, maar ik kom er even niet uit en zit me suf te piekeren.cosx + 2cos3x = 0Alvast bedankt Hermen Student universiteit - woensdag 17 augustus 2005
Hermen Student universiteit - woensdag 17 augustus 2005
Hallo,Je kan gebruiken dat cos(3x) = 4cos3x - 3cosx We krijgen:cosx + 2cos(3x) = 0cosx + 2(4cos3x - 3cosx) = 0cosx + 8cos3x - 6cosx = 0cosx(1 + 8cos2x - 6) = 0cosx(8cos2x-5) = 0Nu is het netjes ontbonden en kan je beide factoren gelijkstellen aan 0 en oplossen mvg,Tom td woensdag 17 augustus 2005
td woensdag 17 augustus 2005
©2001-2024 WisFaq