\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 39893 Re: Doos met krijtjes graag wat meer uitleg over de mod aub lemmen Ouder - dinsdag 9 augustus 2005 Antwoord Men zegt dat twee getallen x en y equivalent zijn modulo n als x en y bij deling door n dezelfde rest geven.(je kan checken dat het om een equivalentierelatie gaat (symmetrisch, reflexief en transitief))bijvoorbeeld 6 en 11 zijn equivalent modulo 5 (want beiden rest 1 bij deling door 5)Je schrijft11 = 6 mod 56 = 11 mod 5Koen km dinsdag 9 augustus 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
graag wat meer uitleg over de mod aub lemmen Ouder - dinsdag 9 augustus 2005
lemmen Ouder - dinsdag 9 augustus 2005
Men zegt dat twee getallen x en y equivalent zijn modulo n als x en y bij deling door n dezelfde rest geven.(je kan checken dat het om een equivalentierelatie gaat (symmetrisch, reflexief en transitief))bijvoorbeeld 6 en 11 zijn equivalent modulo 5 (want beiden rest 1 bij deling door 5)Je schrijft11 = 6 mod 56 = 11 mod 5Koen km dinsdag 9 augustus 2005
km dinsdag 9 augustus 2005
©2001-2024 WisFaq