Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenen met logaritmes

hoe los ik dit op: logx + log(3x+5)= 2 bereken x

justin
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 6 augustus 2005

Antwoord

Beste Justin,

Neem beide leden als exponent van het grondtal van je logaritme.
Bij log is dit gewoonlijk 10, al kan het ook e zijn - als ik je opgave bekijk vermoed ik basis 10.

Je doet dus: 10logx + log(3x+5) = 102

Gebruik dan nog deze eigenschap van machten: ab+c=abac

Lukt dat zo?

mvg,
Tom

td
zaterdag 6 augustus 2005

 Re: Rekenen met logaritmes 

©2001-2024 WisFaq