Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 39795 

Re: Vectoren

Moet ik het product van de vectoren A.B beschouwen als de grootte van beweging op de A vector als resultaat van de A vector in combinatie met de component van vector B op de A vector.
A.B = !A!.!B!.cos ø

yara
Leerling bovenbouw vmbo - donderdag 28 juli 2005

Antwoord

Natuurkundig geeft het inwendig product de arbeid die de kracht A verricht langs we weg B; het is dus een getal. De vectoren i, j en k hebben lengte 1 en staan onderling loodrecht op elkaar, vandaar dat i.j=i.k=j.k=0. Dat laatste volgt ook uit de natuurkundige interpretatie: een kracht die loodrecht op een weg staat verricht geen arbeid langs die weg.

kphart
vrijdag 29 juli 2005

©2001-2024 WisFaq