Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vectoren

Voor vectoren A en B geldt:

A: Axi + Ayj + Azk
B: Bxi + Byj + Bzk

A.B. = (Axi + Ayj + Azk). (Bxi + Byj + Bzk)

A.B = AxBx ii + AxBy ij + AxBz ik + AyBxji + AyBy jj + AyBz JK + AzBx ki + AzBy kj + AzBzkk

Deze uitdrukking kent een aantal nultermen, zodatresteert:
A.B = AxBx + AyBy + AzBz

Wat bedoelen ze hier met nultermen?????????????

A = 6i + 4j- 5k B = i -2j +k
A.B = (6)(1) + (4) (-2) + (-5) (1) = -7
Waarom???? Waarom is 6i . -2j een nulterm?

yara
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 26 juli 2005

Antwoord

Je rekent het inwendig product van de vectoren A en B uit. Onderweg krijg je te maken met de inwendige producten van de vectoren i, j en k; die staan onderling loodrecht op elkaar, dus i.j=i.k=j.k=0. Daar komen al die nultermen vandaan.

kphart
woensdag 27 juli 2005

 Re: Vectoren 

©2001-2024 WisFaq