\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 39691 Re: Bewijs met volledige inductie Hallo,5n = 4 k(n) + 1k(n) is dus een 'onbepaald' geheel getal?of staat dit rechtstreeks in verband met n?ik had het ook gevonden tot daarmaar ik had k(n) q genoemd (qÎ)5n = 4 q + 1a)daarna bewijzen voor 1 5 = 4 q + 1 als q = 1 (Î) dan klopt hetb)5n+1 = 4 q + 1 5n+1 = 5 5n dus: 5 5n = 4 q + 1 5n = (4q + 1)/(5) (qÎ) maar hoe kan je nu bewijzen: $qÎ: 5n = (4q + 1)/(5) [nÎ;0)] slaat dit tot nu toe ergens op of niet ? merci! Jeroen 3de graad ASO - woensdag 6 juli 2005 Antwoord Jeroen, Voor n naar n+1: 5n+1=5(5n)= inductie veronderstelling=5(4k(n)+1)= 20k(n)+4+1=4(5k(n)+1)+1=4k(n+1)+1 met k(n+1)=5k(n)+1 .Groetend, kn woensdag 6 juli 2005 Re: Re: Bewijs met volledige inductie ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,5n = 4 k(n) + 1k(n) is dus een 'onbepaald' geheel getal?of staat dit rechtstreeks in verband met n?ik had het ook gevonden tot daarmaar ik had k(n) q genoemd (qÎ)5n = 4 q + 1a)daarna bewijzen voor 1 5 = 4 q + 1 als q = 1 (Î) dan klopt hetb)5n+1 = 4 q + 1 5n+1 = 5 5n dus: 5 5n = 4 q + 1 5n = (4q + 1)/(5) (qÎ) maar hoe kan je nu bewijzen: $qÎ: 5n = (4q + 1)/(5) [nÎ;0)] slaat dit tot nu toe ergens op of niet ? merci! Jeroen 3de graad ASO - woensdag 6 juli 2005
Jeroen 3de graad ASO - woensdag 6 juli 2005
Jeroen, Voor n naar n+1: 5n+1=5(5n)= inductie veronderstelling=5(4k(n)+1)= 20k(n)+4+1=4(5k(n)+1)+1=4k(n+1)+1 met k(n+1)=5k(n)+1 .Groetend, kn woensdag 6 juli 2005
kn woensdag 6 juli 2005
©2001-2024 WisFaq