Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 36027 

Re: Differentiaalvergelijking oplossen met variatie van constante

Ik ben ook bezig met deze vraag maar kom niet geheel verder. Wat je opgeschreven hebt snap ik op zich wel maar daarna....? Kan je me verder helpen?

Dank! Hans

Hans
Student hbo - maandag 13 juni 2005

Antwoord

Dag Hans,
Hoe het verder gaat is heel simpel.
u' = 1 heeft oplossing: u = t + c , ( c een constante) en als we dit invuullen krijge we de oplossing van de DV :
y = ( t + c)· e-t.
Controleer maar of dit een oplossing is.
Groeten,

JCS
woensdag 15 juni 2005

©2001-2024 WisFaq