Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 39163 

Re: Rationale functie

Hier ik weer,

ik heb nu mijn rekenfout dus rechtgezet en kom dan tot:
Kostprijs = 12l+12l+(10368/l)+(5184/l)
= 24l+ (15552/l)
K'(l)= 24+ (l*15552-15552)/(l2)
maar dan komt het blijkbaar nog niet uit...
Verkeerde afgeleide?
xxx

Vicky
3de graad ASO - zaterdag 11 juni 2005

Antwoord

Beste Vicky,

Als f(l) = 24l + (15552/l) is dan is f'(l) = 24 - 15552/l2

Gelijkstellen aan 0 en oplossen naar l geeft 2 (tegengestelde oplossingen), de negatieve is hier betekenisloos en de positieve is l = 18Ö2

mvg,
Tom

td
zaterdag 11 juni 2005

©2001-2024 WisFaq