\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 39092 Re: Bepaal het aantal termen Ik krijg geen werkbare oplossing van deze vergelijking. Kun je mij eventueel op weg helpen hoe ik hieruit een geheel getal bekom. mvg, Mario Mario Iets anders - vrijdag 10 juni 2005 Antwoord Beste Mario, n(43-3n)/2 = -2805 n(43-3n) = -2805*2 = -5610 43n - 3n2 = -5610 3n2 - 43n - 5610 = 0 Dit is een 'gewone' kwadratische vergelijking die je kan oplossen met bijvoorbeeld de abc-formule, lukt het zo wel? Je zal 2 oplossingen vinden, slechts één heeft hier een zinvolle betekenis. mvg, Tom td vrijdag 10 juni 2005 Re: Re: Bepaal het aantal termen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik krijg geen werkbare oplossing van deze vergelijking. Kun je mij eventueel op weg helpen hoe ik hieruit een geheel getal bekom. mvg, Mario Mario Iets anders - vrijdag 10 juni 2005
Mario Iets anders - vrijdag 10 juni 2005
Beste Mario, n(43-3n)/2 = -2805 n(43-3n) = -2805*2 = -5610 43n - 3n2 = -5610 3n2 - 43n - 5610 = 0 Dit is een 'gewone' kwadratische vergelijking die je kan oplossen met bijvoorbeeld de abc-formule, lukt het zo wel? Je zal 2 oplossingen vinden, slechts één heeft hier een zinvolle betekenis. mvg, Tom td vrijdag 10 juni 2005
td vrijdag 10 juni 2005
©2001-2024 WisFaq