\require{AMSmath} Bepaal het aantal termen epaal het aantal termen van een rekenkundige rij wanner is gegeven dat t1=20 en v=-3 en sn=-2805. Mario Iets anders - woensdag 8 juni 2005 Antwoord Beste Mario, Even spelen met de formules van rekenkundige rijen: sn = n(t1+tn)/2 tn = t1 + (n-1)v Dus: sn = n(t1+t1+(n-1)v)/2 = n(2t1+(n-1)v)/2 Dus: n(40+(n-1)(-3))/2 = n(43-3n)/2 = -2805 Kan je die vergelijking oplossen? mvg, Tom td woensdag 8 juni 2005 Re: Bepaal het aantal termen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
epaal het aantal termen van een rekenkundige rij wanner is gegeven dat t1=20 en v=-3 en sn=-2805. Mario Iets anders - woensdag 8 juni 2005
Mario Iets anders - woensdag 8 juni 2005
Beste Mario, Even spelen met de formules van rekenkundige rijen: sn = n(t1+tn)/2 tn = t1 + (n-1)v Dus: sn = n(t1+t1+(n-1)v)/2 = n(2t1+(n-1)v)/2 Dus: n(40+(n-1)(-3))/2 = n(43-3n)/2 = -2805 Kan je die vergelijking oplossen? mvg, Tom td woensdag 8 juni 2005
td woensdag 8 juni 2005
©2001-2024 WisFaq