Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 38829 

Re: Stelsel oplossen

sorry! de tweede vergelijking moet zijn:3x 2y+2z-4u=-130
Mijn excuses!

Yanni
3de graad ASO - dinsdag 31 mei 2005

Antwoord

Beste Yanni,

Je correctie kwam net te laat, ik ben met de vorige vraag verder gegaan. Het is echter geen probleem, het gaat analoog verlopen.
De determinant is hiermee nog steeds verschillend van 0, dit keer -42. De berekening verloopt gelijkaardig zoals ik in het andere antwoord heb laten zien.

De uitkomsten verschillen natuurlijk, deze zijn nu:
x = -150/7, y = -17/14, z = 823/42, u = 538/21

mvg,
Tom

td
dinsdag 31 mei 2005

 Re: Re: Stelsel oplossen 

©2001-2024 WisFaq