\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 38619 Re: Wortels en breuken in verg Hij moet idd 64·(√2)2x+1 = 1/4-x zijn ja. Dus dan: 2 tot de zesde 2 tot 2,5x 2 = 2 tot -4x? Thanks! Willem Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 26 mei 2005 Antwoord Beste Willem, De formule van jou is blijkbaar niet helemaal correct doorgekomen maar ik begrijp dat ik het dus bij het rechte eind had. Enkele hints: a) 64 = 26 b) (√2)2x+1 = (21/2)2x+1 = 21/2·(2x+1) Het product van a en b is dus: 26+1/2·(2x+1) Schrijf nu ook zo het rechterlid als macht van 2 en stel de exponenten aan elkaar gelijk om x te vinden. mvg, Tom td donderdag 26 mei 2005 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hij moet idd 64·(√2)2x+1 = 1/4-x zijn ja. Dus dan: 2 tot de zesde 2 tot 2,5x 2 = 2 tot -4x? Thanks! Willem Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 26 mei 2005
Willem Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 26 mei 2005
Beste Willem, De formule van jou is blijkbaar niet helemaal correct doorgekomen maar ik begrijp dat ik het dus bij het rechte eind had. Enkele hints: a) 64 = 26 b) (√2)2x+1 = (21/2)2x+1 = 21/2·(2x+1) Het product van a en b is dus: 26+1/2·(2x+1) Schrijf nu ook zo het rechterlid als macht van 2 en stel de exponenten aan elkaar gelijk om x te vinden. mvg, Tom td donderdag 26 mei 2005
td donderdag 26 mei 2005
©2001-2025 WisFaq