\require{AMSmath} Wortels en breuken in verg Ik kom niet uit: 64(√2(macht2X+1) = (1/4)(macht -X) moet ik die wortel 2 ls 2 tot macht half doen?? Bedankt alvast Willem Student hbo - donderdag 26 mei 2005 Antwoord Beste Willem, Helaas is het door je haakjes niet helemaal duidelijk, bedoel je 64·(√2)2x+1 = 1/4-x ? Schrijf beide leden volledig in grondtal 2, dan kan je de exponenten aan elkaar gelijkstellen. Gebruik daarvoor elementaire eigenschappen van machten zoals: xa·xb = xa+b 1/xa = x-a (xa)b = xa·b mvg, Tom td donderdag 26 mei 2005 Re: Wortels en breuken in verg ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kom niet uit: 64(√2(macht2X+1) = (1/4)(macht -X) moet ik die wortel 2 ls 2 tot macht half doen?? Bedankt alvast Willem Student hbo - donderdag 26 mei 2005
Willem Student hbo - donderdag 26 mei 2005
Beste Willem, Helaas is het door je haakjes niet helemaal duidelijk, bedoel je 64·(√2)2x+1 = 1/4-x ? Schrijf beide leden volledig in grondtal 2, dan kan je de exponenten aan elkaar gelijkstellen. Gebruik daarvoor elementaire eigenschappen van machten zoals: xa·xb = xa+b 1/xa = x-a (xa)b = xa·b mvg, Tom td donderdag 26 mei 2005
td donderdag 26 mei 2005
©2001-2024 WisFaq