Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 38312 

Re: Een goed te begrijpen bewijs voor de volgende stelling

Haha, snap IK één ding niet, de stap van
h2=2s(2s−2a)(2s−2b)(2s−2c)/4a2 naar:
h2=4s(s-a)(s-b)(s-c)/a2 en van dit naar:
h=2Ös(s-a)(s-b)(s-c)/a

Eloy H
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 22 mei 2005

Antwoord

Hallo Eloy,

Haal alle 2-tjes buiten haakjes. Zo krijg je in de teller 16 buiten haakjes te staan en in de noemer stond al de 4. Delen op elkaar levert dus een teller van 4 buiten haakjes op en in de noemer gewoon 1.
De volgende stap is de wortel nemen. Dus die 2 komt van Ö4.

Duidelijk? Even goed kijken, het zijn de normale rekenregels.

Groeten, FV

FV
maandag 23 mei 2005

©2001-2024 WisFaq