\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 38312 Re: Een goed te begrijpen bewijs voor de volgende stelling Ik snap het allemaal, behalve deze stap:Deze x nu invullen in: h2=c2-x2=(c - x)(c + x)Dit levert: h2=(−a+b+c)(a+b−c)(a−b+c)(a+b+c)/4a2Ik snap niet dat (c - x)(c + x) hetzelfde is als (−a+b+c)(a+b−c)(a−b+c)(a+b+c)/4a2Gerard Gerard Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 21 mei 2005 Antwoord Hallo Gerard,Goed, die stap was wellicht te groot.Bedenk dat je in h2 = (c-x)(c+x) die x = a2-b2+c2/2a gaat invullen.Dus:Duidelijk nu, want de rest vanaf deze stap begreep je wel weer hè?Groeten, FV FV zondag 22 mei 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik snap het allemaal, behalve deze stap:Deze x nu invullen in: h2=c2-x2=(c - x)(c + x)Dit levert: h2=(−a+b+c)(a+b−c)(a−b+c)(a+b+c)/4a2Ik snap niet dat (c - x)(c + x) hetzelfde is als (−a+b+c)(a+b−c)(a−b+c)(a+b+c)/4a2Gerard Gerard Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 21 mei 2005
Gerard Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 21 mei 2005
Hallo Gerard,Goed, die stap was wellicht te groot.Bedenk dat je in h2 = (c-x)(c+x) die x = a2-b2+c2/2a gaat invullen.Dus:Duidelijk nu, want de rest vanaf deze stap begreep je wel weer hè?Groeten, FV FV zondag 22 mei 2005
FV zondag 22 mei 2005
©2001-2024 WisFaq