Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kwadratische vergelijkingen

Graag zou ik de uitgewerkte vergelijking zien. Ik kom niet tot een oplossing, d.w.z. ik weet niet goed hoe ik deze vergelijking moet aanpakken.

-2(x + 5)2 + 7 = 1

Niki D
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 16 mei 2005

Antwoord

Beste Niki,

Neem eens een kijkje op onderstaande link.

Je kan het als volgt uitwerken:
-2(x + 5)² + 7 = 1
-2(x + 5)² = -6
2(x + 5)² = 6
(x + 5)² = 3

En dan heb je het positieve en negatieve geval.
Dit is een handiger en beter alternatief van WvR.

In het algemeen kan je ook als volgt tewerk gaan:
Werk (x+5)2 uit volgens (a+b)2 = a2 + 2ab + b2 en breng dan alles naar één lid. Neem termen samen per macht van x en pas dan de abc-formule toe

Succes!

mvg,
Tom

Zie 0. Eenvoudige tweedegraads vergelijkingen

td
maandag 16 mei 2005

 Re: Kwadratische vergelijkingen 

©2001-2024 WisFaq