Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 37933 

Re: Vergelijking in rechthoek

Beste Tom. hoe je tot de vergelijkng bent gekomen snap ik.
Maar nu de oplossing,ik kom er niet uit

Mark
Leerling mbo - vrijdag 13 mei 2005

Antwoord

Beste Mark,

De vergelijkingen snapte je, ik herhaal ze even:
lb = (l+6)(b-2)
lb = (l-2)(b+1)

Trek ze van elkaar af en je vindt:
0 = (l+6)(b-2)-(l-2)(b+1)

Werk de haakjes uit in het rechterlid en vereenvoudig wat. Los dan op naar bvb b, die heb je dan in functie van l. Steek dat resultaat in één van de 2 oorspronkelijke vergelijkingen en je hebt een vergelijking in 1 onbekende.

Als je die hebt opgelost, weer een van de 2 vergelijking gebruiken om de andere te vinden

mvg,
Tom

td
vrijdag 13 mei 2005

©2001-2024 WisFaq