Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking in rechthoek

De oppervlakte van een rechthoek verandert niet als men de lengte 6cm groter en de breedte 2 cm kleiner.
Ook niet wanneer men de lengte 2 cm kleiner en de breedte 1 cm groter maakt.
Bereken de afmeting van de drie rechthoeken en de oppervlakten.

Kan deze vergelijking opgelost worden?
groet Marc

Marc
Leerling mbo - woensdag 11 mei 2005

Antwoord

Beste Marc,

Laat ik de oorspronkelijke lengte l noemen en breedte b.

Opp R1 = l*b = Opp R2 = (l+6)(b-2) = Opp R3 = (l-2)(b+1)

Hieruit haal je een stelsel van 2 vgl in 2 onbekenden, bvb:
lb = (l+6)(b-2)
lb = (l-2)(b+1)

Oplossing zou l = 18 en b = 8 moeten geven, de rest lukt dan wel?

mvg,
Tom

td
woensdag 11 mei 2005

 Re: Vergelijking in rechthoek 

©2001-2024 WisFaq