\require{AMSmath} Integreren van een functie Eej wisfaq!Zouden jullie me kunnen helpen met de volgende opgave?Ik moet namelijk volgende functie integreren...Ö(1-cosx)Alvast bedankt!Groetjes Rob Rob 3de graad ASO - dinsdag 3 mei 2005 Antwoord Beste Rob,Probeer eens een substitutie met de t-formules: t = tan(x/2), dan volgt:cos x = (1-t2)/(1+t2) en dx = 2dt/(1+t2)Dan ga je wat moeten rekenen en vereenvoudigen, maar je hebt nu wel een rationale functie.Aie ook het antwoord op deze vraag hiermvg,Tom td dinsdag 3 mei 2005 Re: Integreren van een functie ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Eej wisfaq!Zouden jullie me kunnen helpen met de volgende opgave?Ik moet namelijk volgende functie integreren...Ö(1-cosx)Alvast bedankt!Groetjes Rob Rob 3de graad ASO - dinsdag 3 mei 2005
Rob 3de graad ASO - dinsdag 3 mei 2005
Beste Rob,Probeer eens een substitutie met de t-formules: t = tan(x/2), dan volgt:cos x = (1-t2)/(1+t2) en dx = 2dt/(1+t2)Dan ga je wat moeten rekenen en vereenvoudigen, maar je hebt nu wel een rationale functie.Aie ook het antwoord op deze vraag hiermvg,Tom td dinsdag 3 mei 2005
td dinsdag 3 mei 2005
©2001-2024 WisFaq