Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 37390 

Re: Afstand van een punt tot een lijn

Mijn wiskunde is van voor 1973. Wat betekent (of hoe bereken ik): |ax+by+c| in de gegeven formule?
Dank. Nico

Nico
Ouder - woensdag 27 april 2005

Antwoord

|t| is de absolute waarde van t, zijnde t als t0 en -t als t0 (voorbeelden: |3.14|=3.14 en |-7.2|=7.2).

Het opstellen van de vergelijking ax+by+c=0 komt neer op het zoeken van de coefficienten a, b en c (die slechts op een factor na bepaald zijn), bijvoorbeeld door oplossingen te zoeken van het stelsel

a x1 + b y1 + c = 0
a x2 + b y2 + c = 0

met A(x1,y1) en B(x2,y2)

cl
woensdag 27 april 2005

©2001-2024 WisFaq