\require{AMSmath} Afstand van een punt tot een lijn Ik probeer de afstand te berekenen van punt P tot lijn AB. Als coordinaten b.v. A(2,2), B(3,9), C(7,6). Wat is daarvoor de (eenvoudigste) formule? nico Ouder - woensdag 27 april 2005 Antwoord De vergelijking van AB opstellen, stel dat je ax+by+c=0 bekomt. Dan is de afstand van C(x,y) tot AB gelijk aan d(C,AB) = |ax+by+c|/Ö(a2+b2) cl woensdag 27 april 2005 Re: Afstand van een punt tot een lijn ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik probeer de afstand te berekenen van punt P tot lijn AB. Als coordinaten b.v. A(2,2), B(3,9), C(7,6). Wat is daarvoor de (eenvoudigste) formule? nico Ouder - woensdag 27 april 2005
nico Ouder - woensdag 27 april 2005
De vergelijking van AB opstellen, stel dat je ax+by+c=0 bekomt. Dan is de afstand van C(x,y) tot AB gelijk aan d(C,AB) = |ax+by+c|/Ö(a2+b2) cl woensdag 27 april 2005
cl woensdag 27 april 2005
©2001-2024 WisFaq