\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 36856 Re: Splitsen in partieelbreuken ik heb nog een laatste vraagje over deze oef als je de tweede intergaal gaat omvormen òdx/x2+x+1 = òdx/ ((x+1/2)2+(3/4)) = (4/3)·òdx / (((x+1/2/Ö(3/4))2+1) = (4/3) òdx/ ((2x+1)/Ö3)2+1) ams we dit dan in het geheel invullen krijgen we 1/2 ·ln (x2+x+1) + (19/2) · (4/3)· (integraal die hierbove staat) klopt dit ? bedankt! nicky 3de graad ASO - zondag 17 april 2005 Antwoord Beste Nicky, Dat klopt inderdaad. Die laatste integraal is dan een bgtg, maar je moet wel je dx nog aanpassen naar d((2x+1)/Ö3), waardoor je nog een extra correctiefactor zal krijgen. mvg, Tom td zondag 17 april 2005 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
ik heb nog een laatste vraagje over deze oef als je de tweede intergaal gaat omvormen òdx/x2+x+1 = òdx/ ((x+1/2)2+(3/4)) = (4/3)·òdx / (((x+1/2/Ö(3/4))2+1) = (4/3) òdx/ ((2x+1)/Ö3)2+1) ams we dit dan in het geheel invullen krijgen we 1/2 ·ln (x2+x+1) + (19/2) · (4/3)· (integraal die hierbove staat) klopt dit ? bedankt! nicky 3de graad ASO - zondag 17 april 2005
nicky 3de graad ASO - zondag 17 april 2005
Beste Nicky, Dat klopt inderdaad. Die laatste integraal is dan een bgtg, maar je moet wel je dx nog aanpassen naar d((2x+1)/Ö3), waardoor je nog een extra correctiefactor zal krijgen. mvg, Tom td zondag 17 april 2005
td zondag 17 april 2005
©2001-2025 WisFaq