\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 36717 Re: Partiële integratie is (2x) = x2? of niet, ik kan er niet zo goed aan uit. Lien lien 3de graad ASO - woensdag 13 april 2005 Antwoord Beste Lien, Bedoel je de integraal van 2x? Dat klopt, maar gewoon 2x is natuurlijk niet gelijk aan x2. We hadden dus 1/2̣x*sin(2x) dx Partiële integratie is: ̣f dg = fg - ̣g df Als f nemen we x en als dg nemen we sin(2x)dx. Dan is df = dx en g gelijk aan ̣sin(2x)dx = 1/2̣sin(2x)d(2x) = -1/2cos(2x). Dus: 1/2̣x*sin(2x) dx = 1/2(x*-1/2cosx + 1/2̣cos(2x) dx) = 1/2(x*-1/2cosx + 1/4̣cos(2x) d(2x)) = 1/2(x*-1/2cosx + 1/4sin(2x)) +C = sin(2x)/8 - x*cos(2x)/4 +C mvg, Tom td woensdag 13 april 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
is (2x) = x2? of niet, ik kan er niet zo goed aan uit. Lien lien 3de graad ASO - woensdag 13 april 2005
lien 3de graad ASO - woensdag 13 april 2005
Beste Lien, Bedoel je de integraal van 2x? Dat klopt, maar gewoon 2x is natuurlijk niet gelijk aan x2. We hadden dus 1/2̣x*sin(2x) dx Partiële integratie is: ̣f dg = fg - ̣g df Als f nemen we x en als dg nemen we sin(2x)dx. Dan is df = dx en g gelijk aan ̣sin(2x)dx = 1/2̣sin(2x)d(2x) = -1/2cos(2x). Dus: 1/2̣x*sin(2x) dx = 1/2(x*-1/2cosx + 1/2̣cos(2x) dx) = 1/2(x*-1/2cosx + 1/4̣cos(2x) d(2x)) = 1/2(x*-1/2cosx + 1/4sin(2x)) +C = sin(2x)/8 - x*cos(2x)/4 +C mvg, Tom td woensdag 13 april 2005
td woensdag 13 april 2005
©2001-2024 WisFaq