\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 36538 Re: Deling Als ik (x4-2x3+3px+5):(x+3) bekom ik als rest p+131 en ik weet niet wat ik fout heb gedaan? jan Overige TSO-BSO - zondag 10 april 2005 Antwoord x+3/x4-2x3+3px+5\x3-5x2+15x+3p-45 x4+3x3 ---------- - -5x3+3px+5 -5x3-15x2 ---------- - 15x2+3px+5 15x2+45x ---------- - (3p-45)x+5 (3p-45)x+3(3p-45) ----------------- - 5-3(3p-45)=140-9p WvR zondag 10 april 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als ik (x4-2x3+3px+5):(x+3) bekom ik als rest p+131 en ik weet niet wat ik fout heb gedaan? jan Overige TSO-BSO - zondag 10 april 2005
jan Overige TSO-BSO - zondag 10 april 2005
x+3/x4-2x3+3px+5\x3-5x2+15x+3p-45 x4+3x3 ---------- - -5x3+3px+5 -5x3-15x2 ---------- - 15x2+3px+5 15x2+45x ---------- - (3p-45)x+5 (3p-45)x+3(3p-45) ----------------- - 5-3(3p-45)=140-9p WvR zondag 10 april 2005
x+3/x4-2x3+3px+5\x3-5x2+15x+3p-45 x4+3x3 ---------- - -5x3+3px+5 -5x3-15x2 ---------- - 15x2+3px+5 15x2+45x ---------- - (3p-45)x+5 (3p-45)x+3(3p-45) ----------------- - 5-3(3p-45)=140-9p
WvR zondag 10 april 2005
©2001-2024 WisFaq