Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Deling

Hoe kan ik p bepalen delingen dezelfde rest hebben
(x4-2x3+3px+5):(x+3) en (x3+3x2-px-4):(x-2)

bedankt

sander
Overige TSO-BSO - zaterdag 9 april 2005

Antwoord

Als je de eerste uitwerkt kom je uit op een rest van 140-9p en bij tweede op een rest van 16-2p. Als deze 'resten' hetzelfde moeten zijn dan moet gelden:

140-9p=16-2p
7p=124
p=124/7

Hopelijk helpt dat...

WvR
zaterdag 9 april 2005

 Re: Deling 

©2001-2025 WisFaq