\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 17136 Re: Voorwaardelijke kansen Wij snappen de uitwerkingen van b en c niet helemaal. bij b hebben wij: p[A] = gooien met oneerlijke dobbelsteen P[B} = 2 keer 1 gooien P[A] = 1/3 p[B] = 1/3 * 1/3 = 1/9 P[AB] = 1/3 * (2/3 * 2/3) = 4/27 P[A|B] = (4/27) / (1/9) = 1 1/3 Dit kan natuurlijk niet, enig idee wat we fout doen? De uitkomst moet volgens ons tussen de 2/3 en 1 in liggen. We weten nog niet hoe we vraag c moeten aanpakken, kunnen jullie hier ook wat meer informatie/uitwerking van geven? Hartelijk dank alvast Frank Student hbo - donderdag 7 april 2005 Antwoord Je vergeet dat je ook 2 enen kan gooien met de eerlijke dobbelstenen. P(B) is dus niet gelijk aan 1/9, maar gelijk aan 1/6. Ik denk dat het dan zoiets moet worden (hoop ik): Kijk maar eens of het klopt! WvR zaterdag 9 april 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wij snappen de uitwerkingen van b en c niet helemaal. bij b hebben wij: p[A] = gooien met oneerlijke dobbelsteen P[B} = 2 keer 1 gooien P[A] = 1/3 p[B] = 1/3 * 1/3 = 1/9 P[AB] = 1/3 * (2/3 * 2/3) = 4/27 P[A|B] = (4/27) / (1/9) = 1 1/3 Dit kan natuurlijk niet, enig idee wat we fout doen? De uitkomst moet volgens ons tussen de 2/3 en 1 in liggen. We weten nog niet hoe we vraag c moeten aanpakken, kunnen jullie hier ook wat meer informatie/uitwerking van geven? Hartelijk dank alvast Frank Student hbo - donderdag 7 april 2005
Frank Student hbo - donderdag 7 april 2005
Je vergeet dat je ook 2 enen kan gooien met de eerlijke dobbelstenen. P(B) is dus niet gelijk aan 1/9, maar gelijk aan 1/6. Ik denk dat het dan zoiets moet worden (hoop ik): Kijk maar eens of het klopt! WvR zaterdag 9 april 2005
WvR zaterdag 9 april 2005
©2001-2024 WisFaq