Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 32444 

Re: Winst bepalen

Beste JaDeX
de bovenstaande antwoord op de vraag niet helemaal correct. Want als je de winst wil bepalen moet de BTW 19% eruit. Omdat de btw is geen kosten post en ook niet vbp. Naar mijn moet het zo zijn:
verkoop prijs X produkt 42,95 / 1.19 = 36,09
kost prijs X product 22,01 exlc btw
dus 36,09-/- 22.01 = 14,08
14,08 : 36,09 = 39%

Serhat
Student hbo - dinsdag 22 maart 2005

Antwoord

Ofwel je vergelijkt beide bedragen incl. BTW ofwel je vergelijkt excl. BTW, dat maakt hier dus niet uit. Ik doe het eerste en jij doet het tweede.
In Belgie wordt 21% gehanteerd en niet 19%

Dus mijn antwoord (38%) is inderdaad HELEMAAL correct en jouw antwoord (39%) niet.

Overigens geeft 42.95 / 1.21 = 35.50
35.50-22.01 = 13.49
13.49/35.50 = 38%. Precies hetzelfde dus als wat ik ook al had.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
dinsdag 22 maart 2005

©2001-2024 WisFaq