\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 35291 Re: Re: Re: Re: Monische irreducibele polynomen hallo, Ik heb nog een vraag over punt 2: Als ik het goed begrijp is dus het aantal mon red polynomen gelijk aan, [som((p-a)^2, a=0..p-1)]+[som(p-a,a=0..p-1)]+[(p-b)]= [p(p+1)(2p+1)/6]+[p(p+1)/2]+[p-b] Viky viky Student hbo - woensdag 16 maart 2005 Antwoord Bijna goed; laat de p-b weg, die heeft z'n functie verloren toen we onder 3 bij vaste a de b gingen varieren om op (p-a)+(p-a+1)+...+1 uit te komen. kphart donderdag 17 maart 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo, Ik heb nog een vraag over punt 2: Als ik het goed begrijp is dus het aantal mon red polynomen gelijk aan, [som((p-a)^2, a=0..p-1)]+[som(p-a,a=0..p-1)]+[(p-b)]= [p(p+1)(2p+1)/6]+[p(p+1)/2]+[p-b] Viky viky Student hbo - woensdag 16 maart 2005
viky Student hbo - woensdag 16 maart 2005
Bijna goed; laat de p-b weg, die heeft z'n functie verloren toen we onder 3 bij vaste a de b gingen varieren om op (p-a)+(p-a+1)+...+1 uit te komen. kphart donderdag 17 maart 2005
kphart donderdag 17 maart 2005
©2001-2024 WisFaq