Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 34494 

Re: Loodrechte projectie

Bedankt voor je reactie, maar hoe bereken je nu juist P' en Q' ?

Stef
3de graad ASO - donderdag 24 februari 2005

Antwoord

Ik doe het alleen voor P'. OK?
De projecterende lijn PP' heeft de parametergedaante:
x = (2,3,1) + p(1,-1,1)
Dus voor elke reële p is x = (2+p, 3-p, 1+p) een vector waarvan het eindpunt op PP' ligt.
Voor welke p ligt nu dat punt ook in a?
Invullen in de vergelijking van a: x - y + z + 1 = 0 geeft:
(2+p) - (3-p) + (1+p) + 1 = 0
3p + 1 = 0
enz.
Die p bepaalt dus P'.

Zo kom je er wel uit, denk ik.

dk
donderdag 24 februari 2005

©2001-2024 WisFaq