Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Loodrechte projectie

Bepaal de loodrechte projectie van vector A (respectievelijk a) op $\alpha \leftrightarrow$x-y+z+1=0 met:
a $\leftrightarrow$ x-y+1=0
x-z-1=0

Hoe begin ik hier aan ?

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

Alvast bedankt,

Stef

Stef
3de graad ASO - donderdag 24 februari 2005

Antwoord

Allereerst:
Het stelsel x-y+1=0 Ù x-z-1=0 bepaalt een rechte lijn; noemen we die a.
Die lijn a gaat door de punten P(2,3,1) en Q(0,1,-1).
P en Q liggen niet in a (controleer).
Dan bepalen we van P en Q de loodrechte projecties P' en Q' op a met behulp van de normaalvector n van a:
n = (1, -1, 1)
De projecterende lijnen door P cq. Q loodrecht op a snijden a in P' en Q'.
Dan de parametervergelijking opstellen van de lijn P'Q'.

Wat in het bovenstaande ontbreekt is nu aan jou...
Succes!

dk
donderdag 24 februari 2005

 Re: Loodrechte projectie 

©2001-2025 WisFaq