\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 33622 Re: Integraalrekening Hallo, Wat ik nog niet begrijp is het volgende: òx3/(1+x4)dx = ò1/(1+x4)dx4/4. Wordt dan x3 vervangen door 1 of gaat het anders? En waarom dx4/4? Zou u mij dit kunnen uitleggen? Alvast bedankt, Rico rico Student hbo - zaterdag 5 februari 2005 Antwoord Beste Rico, Misschien begrijp je het beter als ik de substitutie even expliciet uitschrijf. òx3/(1+x4)dx Stel: 1+x4 = t = d(1+x4) = dt = 4x3dx = dt Dus: òx3/(1+x4)dx 1/4 ò4x3/(1+x4)dx Substitutie toepassen: 1/4 ò1/tdt of 1/4 òdt/t = 1/4 Ln(t) + C = 1/4 Ln(1+x4) + C mvg, Tom td zaterdag 5 februari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Wat ik nog niet begrijp is het volgende: òx3/(1+x4)dx = ò1/(1+x4)dx4/4. Wordt dan x3 vervangen door 1 of gaat het anders? En waarom dx4/4? Zou u mij dit kunnen uitleggen? Alvast bedankt, Rico rico Student hbo - zaterdag 5 februari 2005
rico Student hbo - zaterdag 5 februari 2005
Beste Rico, Misschien begrijp je het beter als ik de substitutie even expliciet uitschrijf. òx3/(1+x4)dx Stel: 1+x4 = t = d(1+x4) = dt = 4x3dx = dt Dus: òx3/(1+x4)dx 1/4 ò4x3/(1+x4)dx Substitutie toepassen: 1/4 ò1/tdt of 1/4 òdt/t = 1/4 Ln(t) + C = 1/4 Ln(1+x4) + C mvg, Tom td zaterdag 5 februari 2005
td zaterdag 5 februari 2005
©2001-2024 WisFaq