\require{AMSmath} Integraalrekening Goedendag,Zou u mij kunnen laten zien hoe men aan het volgende komt:ò x3/(1+ x4) dx is gelijk aan: x3dx = d1/4 x4Niet alle tekens in mijn browser werken zoals het moet maar ik hoop dat het zo duidelijk is voor u.Alvast bedankt Rico Student hbo - vrijdag 4 februari 2005 Antwoord Hallo Rico,Je notatie lijkt me niet niet helemaal te kloppen, x3dx is inderdaad gelijk aan dx4/4, maar de integraal gaat dan als volgt:òx3/(1+x4)dx= ò1/(1+x4)dx4/4= 1/4 ò1/(1+x4)dx4= 1/4 ò1/(1+x4)d(1+x4)In die laatste stap heb ik van de veranderlijke 1+x4 gemaakt (in feite doe je dat formeel met een substitutie, maar om een constante term toe te voegen is dat overbodig werk)Nu heb je een integraal van het type dx/x met als primitieve Ln(x), dus:= 1/4 Ln(1+x4) + Cmvg,Tom td vrijdag 4 februari 2005 Re: Integraalrekening ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Goedendag,Zou u mij kunnen laten zien hoe men aan het volgende komt:ò x3/(1+ x4) dx is gelijk aan: x3dx = d1/4 x4Niet alle tekens in mijn browser werken zoals het moet maar ik hoop dat het zo duidelijk is voor u.Alvast bedankt Rico Student hbo - vrijdag 4 februari 2005
Rico Student hbo - vrijdag 4 februari 2005
Hallo Rico,Je notatie lijkt me niet niet helemaal te kloppen, x3dx is inderdaad gelijk aan dx4/4, maar de integraal gaat dan als volgt:òx3/(1+x4)dx= ò1/(1+x4)dx4/4= 1/4 ò1/(1+x4)dx4= 1/4 ò1/(1+x4)d(1+x4)In die laatste stap heb ik van de veranderlijke 1+x4 gemaakt (in feite doe je dat formeel met een substitutie, maar om een constante term toe te voegen is dat overbodig werk)Nu heb je een integraal van het type dx/x met als primitieve Ln(x), dus:= 1/4 Ln(1+x4) + Cmvg,Tom td vrijdag 4 februari 2005
td vrijdag 4 februari 2005
©2001-2024 WisFaq