Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ggd gedeeltelijk bekend

ggd(a,b)=a·s+b·t

Dit is bekend: ggd(33220,b)=20
en ook dat: 33220·1+b·t

Ik dacht dat dit met de uitgebreide ggd wel op te lossen zou zijn, maar dat lukt ook niet. IS hier wel een methode voor? Behalve dan natuurlijk k·(20....1660) gaan proberen?

David

david
Student hbo - maandag 24 januari 2005

Antwoord

33220=20·11·151 oftewel 33220 en 20 zijn niet copriem.
Dat uitgebreide ggd algoritme werkt alleen als ggd(..,..)=1.
Conclusie: voor alle b=k·20 geldt ggd(33220,b)=20.

hk
maandag 24 januari 2005

 Re: Ggd gedeeltelijk bekend 

©2001-2024 WisFaq