Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 33039 

Re: Steekproef

En hoe bereken je die P dan? Ik doe dit voor het eerst en heb er geen boeken bij, vandaar dat ik dit vraag! Maar ben gewoon wat sommen aan het maken! Hoe bereken je die p(x)?

Pieter
Student hbo - zaterdag 22 januari 2005

Antwoord

Met een binomiale tabel of met een grafische rekenmachine.
Op de TI83 gebruik je dan binomcdf.
Je kunt ook onderstaand script gebruiken.

Binomiale verdeling

p= n= k=

P(X=k)=P(X<=k)=P(X>k)=

hk
zaterdag 22 januari 2005

©2001-2025 WisFaq