Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vgl van de parabool (+voorwaarden)

Beste Wisfaq,

tijdens de lessen analytische meetkunde werden we geconfronteerd met de volgende oefening:

Geef de algemene vergelijking van de parabolen die de y-as raken in het punt T(0,-2) en waarvan de richting van de x-as de asymptotische richting is.

Hoe moet ik aan zoiets beginnen?
Kan iemand me helpen aub?

Alvast hartelijk bedankt!

Reactie

...een asymptotische richting bij de parabool... ja...met omega... (1,w,0)...
Niet?

Veerle
3de graad ASO - vrijdag 21 januari 2005

Antwoord

De algemene vergelijking van de parabool, die de y-as raken in de oorsprong en waarvan de richting van de x-as de asymptotische richting is, is :
y2 = 2px (is de canonieke vergelijking)

Als de parabolen de y-as raken in het punt T(0,-2) wordt de vergelijking (= verticale verschuiving over (0,-2)) :
(y+2)2 = 2px

LL
zaterdag 22 januari 2005

 Re: Vgl van de parabool ( voorwaarden) 

©2001-2024 WisFaq