Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 32977 

Re: Handig tellen

Dank u voor de snelle reactie !
Eindelijk zie ik waar ik fout zat, een simpele denkfout.
de d. vraag kom ik alleen weer uit op 72 i.p.v. 720;
d. elk cijfer meer dan 1x gebruikt mag worden en het getal kleiner moet zijn dan 6500.
dan kom ik uit op 4 combinaties (3,4,5,6) x 3 combinaties (3.4.5) dus ik kwam uit op : 4x3x3x2, ik zag dat dit niet klopte en maakte de som : 4x3x4x3 = 144
Waar maak ik de denkfout en heeft u een advies voor me om mijn antwoord te controleren (als het om deze grote berekeningen gaat, anders teken ik het wel uit).
Alvast bedankt !

Jan Wi
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 20 januari 2005

Antwoord

Jan Willem,
aantal getallen kleiner dan 6500=aantal mogelijke getallen-aantalgroter dan of gelijk 6500=
=6*6*6*6-4*36(65xx,66xx,67xx,68xx)-2*6*6*6(7xxx,8xxx)
Groetend.

kn
donderdag 20 januari 2005

©2001-2024 WisFaq