Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Handig tellen

Goedenavond,
Ik heb een probleem met een som.
Het boek wat ik gebruik heet Getal en Ruimte havo NG/NT 1
2 sommen van de paragraaf kom ik niet uit, ook niet na het antwoord bekeken te hebben, erg frustrerend want de rest gaat wel erg goed. Het vraagstuk :
In deze opgave gaat het om getallen van vier cijfers, waarin alleen maar de cijfers 3,4,5,6,7 & 8 voorkomen.
voorbeelden zijn 3575,8734,7775 & 6565.
Hoeveel van die getallen zijn er in het geval;
a. elk cijfer mag 1x gebruikt worden
antwoord: ik kom uit op 6x6= 36 het antwoorden boek zegt 360...
b. elk cijfer maar 1x gebrukt mag worden en het getal groter dan 6000 moet zijn..
ik heb me suf zitten denken over dit vraagstuk, maar als ik hier een berekening van zou mogen ontvangen, zal ik de vragen c. & d. zelf moeten kunnen berekenen..
Hopelijk kan ik dan ook mijn andere vraag beredeneren !

Jan Wi
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 20 januari 2005

Antwoord

Jan Willem,
a)er zijn 6 getallen:aantal mogelijke getallen van vier
cijfers= 6*5*4*3
b)aantal keuzes voor de eerste is 3( 6of7of8)
Dus aatal getallen=3*5*4*3
Groetend,

kn
donderdag 20 januari 2005

 Re: Handig tellen 

©2001-2024 WisFaq