Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vwo-vraagje

Goeiedag ,

1 * 2 * 4 + 2*4*8+ 3*6*12 + ....+ 100*200*400
op
1*3*9+ 2* 6* 18 + 3* 9* 27 + .... + 100*300*900

is gelijk aan

1/900 (sluit ik uit)
6/27
8/27 (sluit ik uit)
4/9
1/2 (is het volgens mij)
maar zijn slechts gokken
Zit hier een bep redenering achter ?
Dank bij voorbaat ,
Dirk

Dirk
3de graad ASO - dinsdag 18 januari 2005

Antwoord

Volgens mij is 1 * 2 * 4 + 2*4*8+ 3*6*12 + ....+ 100*200*400 =ån=1100n*2n*4n=ån=11008n3=8ån=1100n3
Voor 1*3*9+ 2* 6* 18 + 3* 9* 27 + .... + 100*300*900 kun je ook zo iets doen.
Kom je er dan uit?

hk
dinsdag 18 januari 2005

 Re: Vwo-vraagje 

©2001-2024 WisFaq