Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 32616 

Re: Loodrechte Vectoren

De enige manier om dat te krijgen is toch door a = 0 te stellen? Wat zou nou bijvoorbeeld zo'n (niet nul-) vector kunnen zijn?
Of kan het alleen de nulvector zijn?
(Ik heb volgende week een wiskunde II-toets, dus ik doe mijn best om het te snappen, alvast bedankt wederom).

Raymon
Student universiteit - zondag 16 januari 2005

Antwoord

a is zoals gezegd een vector, geen getal! a.v is dan ook het scalair produkt van twee vectoren, niet zomaar een getal maal een vector.

a.u = 1.x + 0.y + 2.z + 3.t = 0
a.v = 1.x + 0.y + (-1).z + 5.t = 0
a.w = 7.x + 0.y + 2.z + 29.t = 0

Als je nu een viertal (x,y,z,t) kan vinden die aan deze vergelijkingen voldoen, dan heb je een vector die loodrecht staat op u, v en w.

cl
zondag 16 januari 2005

©2001-2024 WisFaq