Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Loodrechte Vectoren

Beste mensen, ik heb een klein vraagstukje waar ik graag antwoord op zou willen hebben.

u = (1,0,2,3)T
v = (1,0,-1,5)T
w = (7,0,2,29)T
'Bepaal een vector die loodrecht staat op u,v,w'
Graag een uitleg ipv alleen antwoord.
(ik weet iig al dat het te maken heeft met inprodukt)
Bedankt.

Raymon
Student universiteit - zaterdag 15 januari 2005

Antwoord

De meest voor de hand liggende manier (zonder gebruik te maken van stellingen of eigenschappen waar ik zelf ook niet meteen opkom) is

* noem die vector a(x,y,z,t)T
* eis dat a.u = a.v = a.w = 0

Dat geeft je drie vergelijkingen in vier onbekenden. Los op op de gebruikelijke manier (er is minstens 1 vrijheidsgraad, wat te verwachten is: vermenigvuldiging van een vector met een scalair verandert de loodrechte eigenschappen niet)

cl
zaterdag 15 januari 2005

 Re: Loodrechte Vectoren 

©2001-2024 WisFaq