Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 32570 

Re: Re: Gelijke oppervlakte tussen 2 parabolen

Ik hoop van wel:
je stelt dat de binnenste parabool= y=kx2
dit stel je gelijk aan de eerste parabool (ze snijden immers in o. Dan bereken je de intergraal [0,2) van de functie y=2x2+kx2 KLopt dit? Dit zou dan gelijk moeten zijn aan de oppervlakte het gele?
Analoog dan voor het blauwe gedeelte...
Heb ik het juist voor?

wendy
3de graad ASO - zaterdag 15 januari 2005

Antwoord

Nou niet echt... ik zat zelf meer aan zoiets te denken:

q32614img1.gif

Probeer 't maar eens!

WvR
zaterdag 15 januari 2005

 Re: Re: Re: Gelijke oppervlakte tussen 2 parabolen 

©2001-2024 WisFaq