Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiële groei: vraagstuk

Een populatie micro-organismen verdubbelt in aantal om de 8uur. Stel N de contentratie per milliliter op dit moment.
Geef het voorschrift van de groeifunctie die bovenstaand groeiproces weergeeft met t in perioden van 8 uur?
Hoeveel micro-organismen zullen er zijn over 2 dagen, over 1 dag, over 1uur?

jeske
3de graad ASO - woensdag 12 januari 2005

Antwoord

Op t=0 (nu) is de concentratie per mm = N
Op t=1 is de concentratie verdubbeld (dus vermenigvuldigd met 2)
Op t=2 is de concentratie nogmaals verdubbeld (dus in het totaal vermenigvuldigd met 22=4)
Op t=3 ...... vermenigvuldigd met 23=8......

Kun je daar zelf nou niet een verband uit halen en vervolgens daarmee de rest berekenen ??

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
woensdag 12 januari 2005

 Re: Exponentiële groei: vraagstuk  

©2001-2024 WisFaq