Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal berekenen

Hoi,

Zouden jullie me kunnen helpen bij het exact berekenen van de volgende integraal (of is dit niet mogelijk?)

De integraal is: sqrt(8) * int(sqrt(-cos(4t)+1)),t=0..2)
De primitieve hiervan is (al gecontroleerd):

sqrt(8) * [-0.5*sqrt(1-cos(4t))*cot(2t)],t van 0 tot 2.

(het antwoord is ongeveer 4,69)

Het probleem zit hem erin dat ik deze niet kan omschrijven.
Ik wil dat doen omdat cot(0) = 0. Indien je de grenzen zou invullen levert dat een deling door 0 op.

Wie kan me helpen aan een exact antwoord met de juiste berekening?

Groet,

Maikel

Maikel
Student hbo - zondag 9 januari 2005

Antwoord

Maikel,
De Ö(1-cos 4t)=(Ö2)sin2t.
Dus de integraal is(op een constante na )gelijk aan
cos2t.Laat maar zien dat de door jou gegeven primitieve hieraan ook gelijk is.Succes!

kn
maandag 10 januari 2005

 Re: Integraal Berekenen  

©2001-2024 WisFaq