Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Poolkromme <==> Parameterkromme

Hoe zet je een poolkromme r = f(phi)
om in een parameterkromme?
en hoe zet je een parameterkromme {x(t)=....,y(t)=...}
om in een poolkromme?

BvD
Maikel v Gulik

Maikel
Student hbo - vrijdag 7 januari 2005

Antwoord

Aangezien

x = r cos $\phi$
y = r sin $\phi$

is DE poolvergelijking omzetten in EEN parametervergelijking snel gebeurd. Het omgekeerde is niet zo vanzelfsprekend, aangezien er genoeg parameterkrommen bestaan (de meerderheid) die niet in poolvorm te schrijven zijn...

cl
vrijdag 7 januari 2005

 Re: Poolkromme <==> Parameterkromme 

©2001-2025 WisFaq