Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 31298 

Re: Vergelijkingen

Nou ik begin het te begrijpen. De laatste som zijn er wat stapjes te weinig om het helemaal te snappen, maar dit komt nog wel hoop ik.
En anders mail ik wel weer.

BEDANKT

Sietsk
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 13 december 2004

Antwoord

Sietske,
x-2=4x+2(de -2 die links staatmoet verdwijnen.daarom bij beide zijden er 2 bij optellen)
x-2+2=4x+2+2
x=4x+4(de 4x die rechts staat moet verdwijnen,daarom van beide zijden er 4x aftrekken)
x-4x=4x+4-4x
-3x=4(nu beide zijden door -3 delen)
x=-4/3.

kn
dinsdag 14 december 2004

©2001-2024 WisFaq