Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen van een vergelijking

1/4(x-2)=1/2(2x+1)
En
x-2:4=2x+1:2

Vraagje kost dit ook geld, want ik vind het super handig.

Sietsk
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 13 december 2004

Antwoord

Sietske, net zoals bij de vorige vraag:eerst maar de breuken wegwerken.De K.G.V. van 4 en 2 is 4.Dus beide zijden maal4:dit geeft:x-2=2(2x+1)=4x+2.nu verder zelf.
(x=-4/3.)
x-1/2=2x+1/2Þx-2x=1/2+1/2=1Þx=-1
Hopelijk kun je het nu zelf ook.

kn
maandag 13 december 2004

 Re: Vergelijkingen 

©2001-2025 WisFaq